Mälarkök Logo Hitta fler modeller och boka in ett kostnadsfritt hembesök med en av våra köksexperter direkt hos oss på Mälarkök!
Klicka här!
Header

Kontakta oss direkt

Så hör vi av oss till dig och bokar in ett kostnadsfritt hembesök:

Namn*

E-post*

Telefon*

Att tänka på

Att byta köksluckor är inte gjort i en handvändning, och dessutom kostar det en slant. Innan ni börjar kan det därför vara värt att tänka igenom vad du förväntar dig för resultat, och vilka krav ni har. Saker som om det finns små barn i huset, hur mycket ni är beredda att betala och mycket mer. Här följer några saker som kan vara bra att tänka på.

Gör tillverkaren hembesök, och kostar det?

Att välja nya köksluckor kan vara svårt. Därför är hembesök vanligt. Det är lättare att bestämma sig om man kan se riktiga arbetsprover på hur olika material ser ut och känns. Bilder på en webbsida ger inte hela bilden, och kan vara missvisande. Många tillverkare gör gratis hembesök, där ni i lugn och ro kan diskutera er fram till vilken typ av köksluckor ni vill ha, pris och liknande saker.

Vad ingår i priset?

Att köksluckorna ingår är kanske självklart. Men kommer montering att kosta extra? Och i det prisförslag ni får, ingår saker som exempelvis gångjärn och handtag, eller kostar det också extra? När ni fått ett pris, var då noga med att ta reda på vad som ingår, så att ni inte råkar ut för några otrevliga överraskningar längre fram.

Montera köksluckorna själv?

Att montera själv är oftast inte tillrådligt. Ni ska leva med de nya köksluckorna i många år, kanske till och med flera decennier. De är då viktigt att de monterats på absolut bästa sätt, för att undvika framtida problem. Det kanske är billigare att montera själv, men man får vad man betalar för.

Vilket material passar bäst?

Köksluckor tillverkas på flera olika sätt. Massivt trä, fanerat och laminat är tre av de vanligaste. De har lite olika egenskaper och utseende, och vilken som passar bäst beror på era krav och behov. Köksluckor i massivt trä kan enkelt målas och lackeras om, om ni så vill, men kan vara lite svåra att rengöra. Fanerade köksluckor liknar träluckor, utan att vara lika massiva och dyra. Laminerade luckor är lätta att rengöra, och passar därför barnfamiljer. Tyvärr kan de inte alltid lackeras om om det skulle behövas.