Mälarkök Logo Hitta fler modeller och boka in ett kostnadsfritt hembesök med en av våra köksexperter direkt hos oss på Mälarkök!
Klicka här!
Header

Kontakta oss direkt

Så hör vi av oss till dig och bokar in ett kostnadsfritt hembesök:

Namn*

E-post*

Telefon*

Material

Att skaffa nya köksluckor är ett enkelt och relativt billigt sätt att fräscha upp sitt kök. Det är definitivt billigare och enklare än att byta ut hela stommen, vilket är alternativet. Men när det gäller köksluckor finns det ett flertal olika material att välja mellan. Dessa material har delvis olika egenskaper och pris, och det kan vara svårt att veta vad skillnaderna är, och vad som passar just ditt kök. Laminat, fanerat, trä, folierat… Det kan vara lite svårt att veta precis vad som passar. De två vanligaste materialen är trä och laminat, som båda har lite olika styrkor och svagheter. Det finns också andra varianter, som fanerade eller folierade köksluckor.

Köksluckor i trä

Köksluckor i solitt trä är ganska lyxigt, och förekommer i alla möjliga olika träslag. De är precis vad det låter som; köksluckor som gjorts helt i trä. Resultatet blir ganska tunga och hårda köksluckor. De kan målas eller ha sin naturliga träfärg allt efter behag. Och blir de slitna kan de lätt slipas och målas eller lackeras om. Några av de möjliga nackdelarna är att trä inte håller samma färg. Under tidens gång kommer därför deras utseende att förändras. Mörkt trä blir ljusare, ljust trä mörkar. Dessutom påverkas de av väder och luftfuktighet, och krymper eller sväller. Om de inte installerats korrekt kan detta leda till problem

Köksluckor i Laminat

Köksluckor i laminat är inte lika tunga som köksluckor i trä, men mycket hållbara. De har också den stora fördelen att de är mycket lätta att göra rent, något som många barnfamiljer uppskattar. De kan fås i många olika utföranden, allt från blankvita till träimitationer. En nackdel är att många laminatköksluckor är svåra eller omöjliga att måla eller lackera om; har de blivit lite slitna och skamfilade så är det inte så mycket att göra åt det.